Share This

Hieronta

Koirahieronta

Maijun Koirapalvelut tarjoaa yksilöllistä hierontapalvelua koirille. Opiskeluihini Tampereen Koirahieroja Koulussa sisältyi noin 800 tuntia monimuoto-opiskelua (lähiopetusta 1-2pv viikossa, etätehtäviä, ryhmätöitä sekä runsaasti käytännön hierontaa projektikoirilla). Opiskeluissani perehdyttiin laaja-alaisesti anatomiaan ja fysiologiaan, sairauksiin, kuntotukseen sekä ruokintaan. Hoitomuotoina opiskeltiin klassiset hierontaotteet, mobilisointi, TENS, ultraääni sekä lämpö- ja kylmähoidot, joita käytän hierontatyössäni.

Hieronnalla helpotetaan koiran oloa ja siitä on hyötyä kaikille koirille. Hieronta auttaa palautumaan vammoista ja leikkauksista, sillä ennaltaehkäistään lihasongelmia sekä lievitetään stressiä. Työ- ja harrastuskoiralla vetreät lihakset edesauttavat suoritusta.

Koiran ärtyneisyys, haluttomuus liikkua, väsymys, itsensä pureminen tai nuoleminen saattaa johtua lihaskireyksistä. Stressi ilmenee usein poikkeavana käytöksenä, agressiivisuutena, ylivilkkautena tai passiivisuutena. Hieronnalla koira saadaan rentoutumaan ja olo helpottuu.

Hieronnalla parannetaan verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, se nopeuttaa kuona-aineiden poistumista elimistöstä. Parantaa lihasten elastisuutta, nopeuttaa palautumista ja helpottaa stressiä. Sillä saadaan myös tehokkaasti vähennettyä turvotusta.

Hierontaa käytetään vammojen ja traumojen sekä tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon. Kuntotukseen, urheilu- ja työkoirien ylläpitotohoitoon, lihasjännitysten poistoon sekä psyykkisiin ongelmiin.

Hieronnan lisäksi käytämme mobilisointia, TENS:siä, ultraääni sekä lämpö- ja kylmähoitoa sekä venyttelyitä. Jokaiselle koiralle suunnitellaan hoito yksilöllisesti ja tarpeen mukaan. Palveluihimme on tulossa lähiaikoina myös vesijuoksumatto.

Ohjeet hierontaan tulevalle:

  • Käytä koira pienellä kävelyllä ennen hierontaa
  • Älä anna ruokaa kolmeen tuntiin ennen hierontaa
  • Jos sinun täytyy perua tai siirtää aikaa, tee se hyvissä ajoin.

Hieronnan jälkeen:

  • Käytä koira pienellä kevyellä kävelyllä hieronnan jälkeen
  • Huolehdi että koiralla on raikasta vettä saatavilla
  • Loppupäivän koiran tulisi ottaa rauhallisesti

hieronta