Share This

Esittely

Hei!

Olen Maiju Salonen, kotoisin Valkeakoskelta. Nykyisin asun Toijalassa. Lapsuudestani saakka koirat ovat olleet suuri osa elämääni ja jo lapsena tiesin että haluan työskennellä eläinten parissa. Perheessämme on aina ollut paljon koiria ja olenkin kasvanut Hovawartti lauman keskellä. Ensimmäisen ihan oman koiran sain 10-vuotiaana, se oli karkeakarvainen kettuterrieri Vilma. Siitä koirasta innostus trimmaamista kohtaan heräsi. Ensin trimmasin omaani ja sitten myös naapureiden koirat alkoivat käydä parturissa. Innostus heräsi myös monia koiraharrastuslajeja kohtaan ja koirien kanssa onkin tullut harrastettua niin tokoa, agilityä, näyttelyitä sekä metsästystä.

Aktiivisen koiraharrastuksen myötä tiesin hyvin pian että haluan myös kasvattaa koiria. Ensimmäinen kettuterrieripentue syntyi täytettyäni 15-vuotta. Oman kennelnimen sain vuonna 2006. Myöhemmin kiinnostus muitakin terrierirotuja kohtaan kasvoi ja omistuksestani löytyy kettuterriereiden lisäksi Jackrussellinterriereitä, Parsonrusselinterriereitä sekä Englanninkääpiöterriereitä.

Se että koirista on tullut minulle myös työ oli luonnollinen jatkumo aktiiviselle harrastamiselle. Innostus koiranäyttelyitä kohtaan tarkoitti myös kovaa opettelua turkinhoidolle ja trimmaukselle. Vuonna 2007 sain upean tilaisuuden päästä Saana Tuomen (trimmausliike Groomer`s) oppiin ja sille tielle jäinkin. Koiran trimmauksesta tuli minulle työ, jonka parissa viihdyn.

Olin myös pitkään haaveillut että voisin palvella asiakkaitani monipuolisemmin ja kiinnostus koirahierontaa kohtaan kasvoi. Omakohtaisesti myös näin, kuinka suuri merkitys hieronnalla oli koiran kuntoutuksessa. Vuonna 2012 aloitin syksyllä opinnot Tampereen Koirahieroja Koulussa. Koulutus oli kattava ja antoisa. Se sisälsi 20ov ja 100h harjoitushierontoja. Valmistuin koirahierojaksi kesällä 2013. On ollut ilo huomata kuinka suuri merkitys hieronnalla on koiran fyysiseen ja henkiseen olemukseen.

Ammatti koirien parissa on ollut minulle unelma ja haluankin kokoajan kehittää osaamistani. Käyn luennoilla ja kouluttaudun koko ajan lisää. Vuonna 2013 aloitin SETO:lla Koirien ravitsemusneuvoja opinnot ja loppuvuodesta tulenkin tarjoamaan asiakkaille monipuolisia ravintoneuvontapalveluita.

Tervetuloa!

Maiju_esittely